27 November 2009

Jennifer's Body sgt mendebarkan!!!

hai..hurm, actualy, aku baru tgk movie ni pagi td..ats hasil kesabaranku mendownloadnya, maka dapatlah aku menontonnya pagi td...hehe. korang da tgk lom? btw, da lame da kluar, tp biasela..aku xde masa sgt nk g tgk2 wyg kt 1B..so, time cuti ni aku manfaatkan masa melayari internet..senang skit, xpyh nk kuar, naik bus, g makan..tambang lg..huh, pokai la den kalo slalu cmtu kn..

k, berbalik pada crite ni..aku cter la skit ek..tp, mgkin xslengkap dlm movie..n mgkin jgk x sama cm ape yg korang paham..tp xpe, cm biase, suke hati saya la kn nk tulis ape..hehe..



cter die cmni:

Jennifer & Needy ni BFF sejak kecik smpai skg. tp beza dorang sorang lawa, sorang cm biase2 je.. kalo da BFF tu, tau2 jela..rapat gler n smpai kdg2 dorang ley spent masa same2 bbanding dgn bf sndri..ha, orait sgt2 tu! haha. then, c jen ajak needy g tgk konsert band kesayangn die. time tu tbe2 blaku kbakaran kt tmpt tu n rmai yg mati.. c jen ni mmg dr dlu da tgkp cintan ngn vokalis band tu..nama band tu Low Shoulder kalo x silap. N band ni konon2 slamatkan si jen dr kbakaran tu n tggl needy sensorang. band tu bwk jen masuk utan n rupe2nya dia nk wat ritual n korbankan c jen..tujuan die nk jd kaya, femes pnye band cm Maroon5..haha. die pon bunuh c jen.. tp, si jen ni ley idup balik.. sbb ade la masalah2 teknikal time ritual tu..(nnti korang tgk, korang tau la napa..haha) 

 

then, c jenn ni dah xmcm manusia biasa..dah jadi setan la kononnye..die akan mbunuh utk kekal cantik n hidup. kalo x minum darah, muke dia pucat gler n sgt2 xbemaya..so, dgn rupe paras menawan yg die ada, die goda la mamat2 yg mmg ada hati kt die tu n then bunuh die! huhuhu. pastu barula die cantik sesangat..(mmg cantik pon die ni). tau2 jela kalo b4 time nk bunuh tu, adala adegan2 18sx yg korang xley tonton dgn adik2 korang..huhuhu.>.<...


bile die da jadi evil ni, die xmudah mati..kalo luka parah pon, ley elok balik..bakar lidah pon xde effect..power wo wa ckp lu..kalo nk lompat2 dr tngkp tu, kacang rebus jek tu. ha, satu hari tu, die crita kt Needy semua yg blaku after kbakaran tu..n needy tkejut gler n criter kt bf die, Chip. Needy n Chip ni kapel bahagia wei.haha. n chip cm xcaye sgt ape yg awek die story tu.. kesian Needy sbb die je yg jd saksi time Jenn blumuran darah pas bunuh mangsa dia n ada bukti semua pasal jenn yg dia tu evil..


last2 bila da xde mamat dah si jenn nk korbankan, die g ngorat pakwe BFF sndri..n laki tu pon pcaya bila jenn ckp, needy ada skandal ngn bdk lain. jenn apa lg, amik ksempatan la kt si Chip (slalu laki yg wat cmni,..tp, ni tbalik lak..aduhh).. n then bjaya bunuh si chip. needy ni kire cm ada 6th sense la kt Jenn..die pon g cari bf die n jmpe la tmpt tu. time tu jen sdg leka mminum darah bf die. n dorang fighting kt ctu.. n needy smpt ckp ngn chip, chip nyesal sbb xcaye kt awek sndri..then chip mati..



bile bf die da mati, apalagi, hangin la si needy..yela, cm xde mamat lain jenn nk serang kn..die pon g umh jenn n lawan2 dan bjaya bunuh si jenn sbb b4 dis die ada search maklumat pasal ritual yg mangsa dia jd evil..ha, jenn pon mati....cun2 die dpt bunuh bff sndri, mak si jenn masuk bilik tu..n kantoi la needy sbb bunuh jen..time tu agk sedeyh la sbb xda bukti nk bgtau sesapa yg jenn ni bukan manusia dah.. time jenn lapar ngn darah, die jd evil. tp time die kenyang ngn benda tu, xde apa2 yg blaku..dia baik je, xserang2 org lain..

needy kena jailed n die bjaya larikan diri n nk g bunuh geng2 band tu balik..huhuhu(xsure sgt la plak)
kesimpulannya, cter ni mmg mendebarkan jiwa raga aku..lebih2 lg time jenn membunuh..huhuuhu.
begitula cerita dari saya...
tenkiut..;)

aktiviti malam raye aji 09...

hai kawan2..hahhah..malam raya haji...n tahun ni aku x balik beraya kt kg halaman...rmai org tnye y? y aku x balik..ok, let me explain it... mula2, aku bli tiket tarikh 1dec09..aku saje pilih lmbt sbb ingatkan nk wat sampling..tp, xsmpat sbb aku xprepare ape2..so, aku juz tlg salina wat sampling skit2...sape nk kenal salina, ni pic die..mampusla aku kalo die tau..wakaka..


ha, after beli, aku pon gtau mak aku..then beliau ckp, 'xbalik raya la ni'..adoi...mmg aku lupe gler2..ish3..then, aku pon mbuang masa kt ums tanpa mbuat apa2...huhu. tp, ade gak la skit bende yg bpaedah aku wat..hehe..contohnye, mbuat dadih..walaupun 3in1 pnye je...haha.

ok, aktiviti mlm raye aji aku..aku tgk movie...mule2 aku tgk new moon..then, night at the museum 2..kedua2 movie ni, aku download tau... tp yg new moon, aku bengang..sbb part 2 xdpt jalan..hampeh..huhu. ape2 pon, edward mmg ensem..haha..tp dlm part 1 scene die xbnyk lak..
 
 
 

ok, movie yg btul2 aku lyn mlm raye, night at the museum la..ben stiller mmg lawak..aku tgk muke die je, cm nk gelak..n amy adams mmg cantik..hehe. citer die best.aku nk komen pon malas nk taip..sesape yg rase nk tgk, ckp ah ngn aku.ley aku bg movie tu...ending cter, die bkk museum waktu malam n org ramai bley main2 ngn sume bende yg hidup dlm museum tu..wohohoho. agk menarik d situ ye...
 
 
 
monyet 2 eko ni suke melempang..n kiut wlaupon aku rase cm nk lempang die gak..haha

then, aku makan maggi d malam raye...on9 smpai bosan....n esok kak moon ajak join open house..insyaAllah... n now, aku xready apa2 utk esok..cm xraye jek..
aku sms ayah aku..tnye da siap lemang ke blum...rendang..kuah kacang...aiseyh..haha. die ckp, sume die dah buat..haha. aku harap, slase nnti, ade lg yg tinggal..huhu. ade ke?? erm, itu kite xtau...

k la..smpai cni jela.. aku nk ucapkan SELAMAT MNYAMBUT HARI RAYA AIDIL ADHA..pada semua kaum muslimin n muslimat..maaf zahir batin...;D


26 November 2009

mY Family....;)

ni waktu ayahku mash berkhidmat..kat kem terendak..

kali ni aku nk ckp pasal famili...kenapa? suka hati aku la kn..hahahaha. ok2.. famili kecik aku ade 6org kesemuanya..sorang abah n ibu...and 4 beradik..3pempuan, 1 lelaki... kenapa cmtu? dah rezeki Allah bg kt parents..huhuhu. alhamdulillah..




                                                                    me, abah, ibu...

start ngn abah aku dlu la... name beliau Safian b Said..tahun ni umur 46.. dlu abah aku keje askar..n skg da  bersara.. so, dari aku kecik smpai form5 aku dbesarkan dlm suasana ank askar..best tau...aku rindukan waktu tu.. g skola naik truck askar...duduk dlm kem askar...xda masalah! (gaye ckp cm dr.Piakong) haha. mmg aku xtededah sgt ngn suasana2 buruk cm kt luar la..mgkin sbb tu aku baik kot..hehehe. tp xjgk..ade je org lain yg bley brubah..tp alhamdulillah, aku rasa, aku masih sperti dlu..masih dpt mgenal baik dan buruk sesuatu itu...insyaAllah.. ha, balik pd abahku..skg dah pencen, ktorang stay kt kampung..tp, kampung belah mak aku..kat mana? next time i'll tell u k...;) abah ni jenis cm xbyk ckp sgt..tp kalo die bg ceramah kt aku, smpai menguap2 aku..sbb aku ni, hantu tdur..huhu. bile die marah, die senyap jek..n aku kena la pndai2 paham... n jarang rotan2 ni..kalo dah terlampau, hmbik ko! kena la...(mmg da pnh kena pon) trus insap... abah aku asal N9..kt Pasir Besar..so, org Felda la...huhhuhu.. kt umh skg, ayh aku motong getah...wiring umh org...n wat keje2 kg..kesian die...;(

ibu aku lak...nama beliau: Salina Othman..skg ni umur 43...ibu aku ni mmg dari dlu surirumah sepenuh masa... mak aku ni suke masak..die masak pon sedap...xcm aku..hahahah.tau2 sndri la..study...manade masa nk masak>.<. nnti aku kena gak blaja masak ngn ibu...nnti nk mkn ape kalo xreti masak??

                                                          kak ngah, kak lang, kak long

ok, skg ckp pasal ank sulung pasangan ni lak ye..name die Saidatul akma nurliyana..kenapa pnjg sgt?aku pon xtau...tp parents aku ckp, asal usul nama saidatul ni dr arwah atok pasir besar aku..said---->saidatul.. hurmm...ok la tu..ade gak sentimental valuenye.. sbg ank sulung, mmg bnyk tggungjawab..huhhuhu. dah la, boring ckp psl dri sndri ni..

yg kedua, kak ngah..Saidatul Nurshahida...die ni 2tahun lg muda dr aku.. n skg die kt polytech mara bangi.. kecik2 dlu, ktorang mmg rapat..tp bile besar...hubungan makin renggang..asek gaduh je..aku sedeyh...aku harap sgt yg ktorang akn jd cm adik bradik lain...amin... org slalu ingat, si kak ngah ni, kak long.. n aku ofcos la kak ngah...ha, paham x? haha. kalo xphm, bce ayt tu pelan2...masuk dlm otak.. skg die pon cm dah lebih tggi dr aku..ish, tcabar beb! XD

yg ke-3..kak lang...Saidatul nurshahira..ha, yg ni name die cm nk sama ngn kak ngah.. n ofcos, prangai dorang pon serasi..xcm aku..huhuhu. die lawa, xcm aku..hohohohoo. n pendek..xcm aku..hahahaha. sbb die ni berisi skit..dlu die ni aktif wo..ape2 je, sure nk masuk...sukan, menari...hurm...sume bende die nk try..xpela kak lang..asalkan x tjebak dgn bende2 buruk k...;) i'll always support u! die ni skg form2... tahun dpn, pmr..n pastikan cemerlang cm akak sulung k..hikhikhik

                                                              hijrah sempoi tp manje

yg bongsu! hurm, muhammad hijrah..die la satu2nya putera kami...umur 10taun. bulan 12 ni kot, sunat..lambat x die sunat? huhu. die ni xmatang lg beb..main game jek.. tp ktorang kamceng sesangat..haha. kalo bab mngenakan lg kakak die yg no 2&3, mmg kami serasi..huhuhu. n kalo ade peperangan, kami akn jd team...
 actualy, aku ada myatakan hasrat pd mak aku.."ibu, kak long nk adik lg la..." haha. rindu nk jaga adik kecik..bwk die jalan2...cuci lampin...cebok die..hahaha. seriusly rindu...;p

                                                     time raye... wif atuk, uwan, n sepupu..

disebabkan kami semua masih lg kanak2..maka, tiada kehadiran ank2 buah ni..haha. dalam sepupu2 pun, aku la yg paling matang a.k.a tua. semua kanak2 lg.. plg kecik, setaun...n akn hadir lg sorang bulan 12 ni..haha. btambah la bilangan sepupu kecilku..xpela...sabar k..

atuk n uwan aku lak..yg aku cter ni belah mak aku je..sbb yg belah ayah, mereka da xde...;(  atok aku nama Othman..haji othman,,die pesara TNB dlu.. n now, jd bilal kt msjid kg ktorang... slalu gak dlu aku ikut atok g masjid..jadi kuli..sapu2 sampah, kemas2 pinggan...siram2 pokok..heeee....;D

uwan lak, xkeje...al maklumlah.org kg.. blaja pon xtinggi.. aku xrmai sedara belah uwan.sebab die ank tunggal..yg rmai sedara, belah atuk je..aku pon pelik..apesal sedara2 cm sume same kg..rupenye, uwan n atok aku ni, sekampung...lol...haha. ape lay wat kan..kalo dah jdoh...XD

kesimpulannya..famili aku ni biasa2 aja... n aku syg mereka sume...of cos korang pun kan..slagi kita ada famili ni...sayangila mereka...hargai pngorbanan mereka...ibubapa especially..aku xdpt bygkan cmne prasaan kwn2 aku yg dah xde makbpk...lagi2 pada usia muda ni.... n hubungan sesama siblings kena kuat.. aku akn cuba utk jadi ank n kakak yg baik pd mereka..doakan aku.. tanpa mereka, siapalah aku..

sekian..


25 November 2009

Membeli-belah di Kota Kinabalu, Sabah

sperti yg djanjikan...aku nk show kt korang la cmne rupe kuih cincin yg aku bli tu...adakah sperti cincin? pasni korang tau la...mmg 1st2 aku tgk, cm xsedap..tp bile dah makan, rase nk lagi..haha.. aku bli kuih2 tu kt sblah pasar pilipine..kt sane mmg bnyk la makcik pakcik yg jual..ade dlm 5 gerai n jual kuih yg same..so, persaingan agk sengit..kalo aku, aku g kdai yg cm rmai org dtg.huhu. maybe sdp n murah sket..tp mmg btul la..aku dpt bli sebungkus utk rm8..tp makcik sblah gerai tu jual rm9..so, ofcos la aku bli kt yg murah tu kan?? hehe.


kuih ni halal..n dibuat drpada tepung beras (sbb tu rangup), tepung gandum, gula merah, and gula nipah.. n khasiat yg bley kita dpt bile makan dia adalah LEMAK, tenaga, protien n karbohidrat.tp korang toksah risau..lemak tu sikit jek..hehehehe.  and ada 1 lg kuih yg aku bli..keropok amplang...tp yg ni aku bli 1bungkus jela...amplang ni ada 2perisa..udang n ikan..kalo ikan, slalunya dari ikan tenggiri..korang tau x ikan tggiri tu cmne? ni ha rupe ikan tggiri n keropok amplang tu...


yg bwh ni ikan tenggiri...aku pon ingat2 lupe ni..haha




kalo korang dtg sabah, bli2 la kuih2 tradisional nageri ni..hehehehe. promote sabah lak..apehal aku nih? tp xpe..sabah kn Malaysia gak kn? so, belilah barangan buatan Malaysia! ;D
p/s: slase dpn aku balik smenanjung..yey2!!




21 November 2009

esOk nak Shopping kt KK! yey!!


esok, 22hb Nov 2009..
aku rancang nk g KK..
maybe ke Pasar Pilipine...
n kt ctu2 je la..haha
maksu kirim nk bli brooch...
n nak bli biskut cincin..
sedap kan?
buat sesape yg xtau cmne biskut tu..
sok aku masukkan pic biskut tu k..
mule2 dlu..
aku tgk biskut tu, mmg xde feeling langsung..
tp bile dah rase..
huh, hambik ko!
addicted beb!
n sbgai pngajaran padaku, DONT JUDGE A BOOK BY ITS COVER!
esok g sane ngn sape?
ala..cm biasela..
sape lg kalo bukan ngn salina...
salina nor azam...
my coursemate kt UMS ni...;)

Recent Visitors

Followers

Visitors

Page Views