21 April 2010

21 APRIL 2010: HARI INI DALAM SEJARAH


Setelah lebih kurang seminggu jadi orang tak tentu hala, akhirnya harini aku akan hantar jugak tesis tu. Itu pun setelah di postponed okey..huhu. nak dipendekkan cerita, jam 2.30 aku n salina pon kuar la.. naik moto anis. Nak g IP, print warna untuk tesis. Salina siap cakap lagi, nak bawak laju2..aku nasihat la, jangan laju2, sempat tu..(kunun baik. Tapi, memang aku x suka orang bawak laju2 kalo x pro) the, kami g anjung siswa dulu kot2 ada print warna. Kecewa…sebab xde lak warna kat ctu. Buduh jugak la.. apesal x de warna? Aku blocked kedai tu kang! Haha. 
Last2 kami decided to go to IP. Before kuar dari UMS, aku da cakap ngn salina, “jgn bawak laju2 bai”.. xsampai 2minit, kami eksiden! Aduhhh.. dia xdpt brek after kona kat roundboard. Jatuh okey… nasib time tux de kereta. Kalo tak… huhuhu
Bila kami dah jatuh, trus ada kreta kancil warna putih brenti depan kami. Bro berbaju belang biru putih. Huhu. Dia Tanya ok ke x.. malunya!!!! N then, dia tolong.. (laki2 yang tolong. Baik giler) dia yang tolong angkatkan motor kami. (bukan moto kami, pinjam je sebenarnya) hahaha. 
Then dia cakap, bahaya ni kalo brek blakang da xde. So dia suggest kitorang g kedai trus utk betulkan. Tap masalahnya, kami kena print tesis ni dulu!! Jam 5 due date! Last2 dia cakap, print kat dia aje. Dia ada wat bisness print jugak. Aku malas sbnarnya nk print kat dia. Sbb kena g blok dia lagi. Adoi. Payah la kan. Tapi akhirnya, kami akur. Hahahah. Balik ke kampong CD, blok E. ha, tercongok la aku n salina depan blok tu, tunggu dia print. Lama la jugak. Dalam 4.30pm baru siap print. Bincang2 lagi nak buat apa pasni. Dia cakap, jom g makan. Ewah2, sape nk blanje? Wa xda duit bro. kataku dalam hati. Hehe. Last2 dia naik motor n kami naik kereta dia g SST. :D dia sangat risau okey kalo kami bawak moto tu. Bahaya katanya..huhuhu.

Sampai kat SST, ktorang nk bayar duit print, tapi dia ckp, nanti dlu. Tu lain cerita. Uruskan tesis dulu.. (macho beb! Haha) kami pon uruskan tesis n genap jam 5, ktorang balik kampong AB. Dia ikut jugak n da sampai kg AB, tukar la balik moto n kreta tu. Aku pon ucap  terima kasih banyak2 sebab menyusahkan dia. Mmg pon. Sbb dia nk g KK sbnrnya. Last2 tpaksa lak bkorban masa untuk ktorang.
Pastu, dia sempat berpesan. “kalo jumpe nanti, tegur2 la ok..” aku pon jawab, insyaAllah. Haha. Sebabnya, aku liat sikit nk tegur orang. Apatah lagi lelaki. Then, aku beranikan diri tnya. “tahun berapa?” haha. Skali dia cakap, dia tahun 1.. adik la, bukan abang. Ha, ini sume salina punya pasal. Sape soh
 
panggil dia abang. Kami pon berpisah tanpa sempat aku meminta numbor telefon adik tu. Hahaha. Boleh ke cmtu?? Harap2 pasni ada kesempatan jumpe lagi. Kami nk balas jasa baik anda. Susah betul nk jumpe laki2 baik sekarang. N aku ingat plat kete dia. WDU 1694. Eh, iye ke? Entahla.. huhu. Tapi kalo nmpk, perasan kot.

Terima kasih banyak2 sangat kat “adik”. Mmg mulanya, salah kami. Bawak laju2. Tapi nasib baik ada org tolong n sempat kami hantar tesis walaupun ada kecacatan pada tesis tu. Hhuhu. Daripada kena potong 5markah kalo hntar lewat..  so, kesimpulan daripada 2 perkara harini, berakhir dgn separuh kekecewaan dan separuh kenasibbaikan..huhu.

Lepas ni kena berhati2.. nyawa or tesis? Dia Tanya. Hehe. Tapi, nyawa penting lagi.. so, tpaksa menyusahkan bro tu.. xpela. Didoakan semoga dia Berjaya dunia akhirat n tenkiu sgt2 sbb sudi tolong! TERIMA KASIH!




11 April 2010

SEBULAN JE LAGI!!!!

tinggal sebulan je lagi untuk saya dan rakan2 saya menetap di negeri d bawah bayu ni. rasa cm kejapppp je. tp, b4 aku tggalkan sabah nih, ada bnyk bende yg kena aku buat dalam 1 masa..TESIS, FINAL, VIVA, ASSIGNMENT. tp, yg bab assignment tu, ada 1 je lg. so, boleh la diabaikan. yang paling cuak adalah tesis n final!!! tesis aku ni x siap2 lagi wei. n 19 hb kena hantar. aku cool2 jak buat nih. n smoga Allah sntiasa bersamaku membantu buat tesis dgn lancar n betul. insyaAllah..

yang bab LI tu.. aku dapat kt jabatan kesihatan negeri 9..kompem dapat. then Dr.P ckp, aku dapat LI kat India tu. hurmmm..mmg la aku nk pegi. tp, dapatkan aku survive kt sane??? ada kawan ke?? kalo saya keseorangan, matila... :(

lagipun, bukan senang nk g oversea kan.. cari pengalaman negara luar. tgk budaya org luar.hurmm... ibu n abah bagi x ek? uwan n atok lagi.. bagi x kaklong g sane? kaklong nk pegi..tp, kalo kaklong pegi, nnti xdapatla datang kenduri kawen kwnku... bulan 5 nih.. haritu cm dah janji nk g ngn kengkawan..

dah called ibu td. ibu ckp, dia x bagi pg. sbb jauh sgt.. then, abah ckp, nk pegi, pegi.. jgn 50-50. huhu. tp, aku akan pegi kalo parameter2 kt bawah, ada:
1) ada girl muslim pegi.. so, ada la member. kalo lagi 2 tu lelaki, aku xley la pegi.. so, harap2 aku dpt buat pilihan yg tepat. doa2kan.. insyaAllah..

HOBIN JANG HOBIN! N9 JUARA LAGI.. :D

yay!!! Negeri Sembilan menang Piala FA tahun ni! alhamdulillah... even aku x tgk live, tp semangat itu tetap bersama! cewahhh.. hahaha. rindu nak rasa kemeriahan tgk bola. kalo dlu ada N9 vs Kelantan... n kalo tgk bola kt umah ngn family, sangat meriah  ok. walaupun hanya dalam 4org yg bagi tumpuan. hahaha. terjerit2 cm ape je. hilang sore.. rindu kat abah n ibu. kami sangat semangat! actualy, aku x minat pon bola2 nih.. tp sebab n9 kan..ha, layan! lagipun players dia ensem. hahaha. boleh ka cmni??? watever la kan..

pada penyokong kedah, jgn la bersedih. adat pertandingan. mesti ada menang n kalah. biasalah tu. hehee. xpe, nexy year cuba lagi kan.. oklah, xtau nk komen ape lagi. smoga team n9 akan sentiasa maju ke hadapan dan menunjukkan prestasi yg lebih baik dari masa ke semasa. HOBIN JANG HOBIN!!! :D

Recent Visitors

Followers

Visitors

Page Views