26 November 2011

Celebrate Birthday Syu 2x (terlampau)

Selamat Hari Lahir Syuhairah :)
Happy 22nd Birthday 

Teluk Chempedak

Bday girl kena prepare sendiri.. kekeke

Kek siang supported by Mr.J


Lilin...

Sha :)

Lame dah x main buaian kot..


Taruk lilin..

Happy birthday Syu :)

Makan2 :)

Sha & Syu

Mr Syu..kor. haha

Tengok ape ye?


Kek Malam.. Supported by Mr.H

Baru ade lilin. hehe

Peace ('',)v


Ucapan hari lahir kot?! haha

12 November 2011

Mereka sangat Comey











Tounge Twister's Time



Bitter Botter:
Betty Botter bought a bit of butter
The butter Betty Botter bought was a bit bitter
And made her batter bitter.
But a bit of better butter makes better batter.
So Betty Botter bought a bit of better butter
Making Betty Botter's bitter batter better.


Peter Pipper:

Peter Piper picked a peck of pickled peppers,
A peck of pickled peppers Peter Piper picked.
If Peter Piper picked a peck of pickled peppers,
How many pickled peppers did Peter Piper pick?

But if Peter Piper picked a peck of pickled peppers,
Were they pickled when he picked them from the vine?
Or was Peter Piper pickled when he picked the pickled peppers
Peppers picked from the pickled pepper vine?


Woodchuck chuck:

How much wood would a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood?
A woodchuck would chuck all the wood a woodchuck could chuck,
if a woodchuck could chuck wood.

She sells: 

She sells sea shells by the sea shore.
The shells she sells sure are sea shore shells,
For if she sells sea shore shells as sea shells,
The shells she sells are sea shore shells.

I thought:

I thought a thought.
But the thought I thought wasn't the thought I thought I thought.
If the thought I thought I thought had been the thought I thought,
I wouldn't have thought so much.

Billy Button:

Billy Button bought a buttered biscuit, 
did Billy Button buy a buttered biscuit? 
If Billy Button bought a buttered biscuit, 
Where's the buttered biscuit Billy Button bought ??
Sumber dari Littlecicak


7 Sunnah Penting


Dalam kehidupan sehari-hari ada kala kita mungkin telah melampaui batas. Imaginasi kotor, percakapan dan perbuatan yang tidak betul menjadikan kita selalunya semakin jauh dengan Allah. Tetapi itulah kita manusia, tak lari dari kesilapan..dan mujurlah Allah selalu membuka pintu taubat kepada kita, agar dapat kita meneruskan perjalanan menuju akhirat dengan lebih berkat. Hendaknya kita selalu menjaga tujuh sunnah Nabi setiap hari. Ketujuh sunnah Nabi SAW itu adalah:

Pertama: Tahajjud, kerana kemuliaan seorang mukmin terletak pada tahajjudnya. Pastinya doa mudah termakbul dan menjadikan kita semakin hampir dengan Allah.

Kedua: Membaca Al-Qur'an sebelum terbit matahari, alangkah baiknya sebelum mata melihat dunia, sebaiknya mata membaca Al-Qur'an terlebih dahulu dengan penuh pemahaman. Paling tidak jika sesibuk manapun kita, bacalah ayat 3Qul, atau ayat qursi.

Ketiga: Jangan tinggalkan masjid terutama di waktu subuh. Sebelum melangkah kemana pun langkahkan kaki ke mesjid, kerana masjid merupakan pusat keberkahan, bukan kerana panggilan muadzin tetapi panggilan Allah yang mencari orang beriman untuk memakmurkan masjid Allah.

Keempat: Jaga sholat dhuha, kerana kunci rezeki terletak pada solat dhuha. Yakinlah, kesan solat dhuha sangat dasyat dalam mendatangkan rezeki.

Kelima: Jaga sedekah setiap hari. Allah menyukai orang yang suka bersedekah, dan malaikat Allah selalu mendoakan kepada orang yang bersedekah setiap hari. Percayalah, sedekah yang diberikan akan dibalas oleh Allah berlipat kali ganda.

Keenam: Jaga wudhu terus menerus kerana Allah menyayangi hamba yang berwudhu. Kata khalifah Ali bin Abu Thalib, "Orang yang selalu berwudhu senantiasa ia akan merasa selalu solat walau ia sedang tidak solat, dan dijaga oleh malaikat dengan dua doa, ampuni dosa dan sayangi dia ya Allah".

Ketujuh: Amalkan istighfar setiap saat. Dengan istighfar masalah yang terjadi kerana dosa kita akan dijauhkan oleh Allah.

Zikir adalah bukti syukur kita kepada Allah. Bila kita kurang bersyukur, maka kita kurang berzikir pula, oleh kerana itu setiap waktu harus selalu ada penghayatan dalam melaksanakan ibadah ritual dan ibadah ajaran Islam lainnya. Zikir juga merupakan makanan rohani yang paling bergizi, dan dengan zikir berbagai kejahatan dapat ditangkal sehingga jauhlah umat manusia dari sifat-sifat yang berpangkal pada materialisme dan hedonisme.

Sumber dari uptomu.net

Poster 7 Sunnah Rasulullah

11 November 2011

Gambar Terbaru Baby Sophea Isabella

Berikut merupakan gambar-gambar terbaru baby astranout kita.. Sumber dari Blog Dr Halina dan Facebook Dr.Sheikh & Dr.Halina. Untuk melihat gambar-gambar sebelum ni, boleh tengok diIsteri Asronout Bersalin,  Gambar pertama baby astronout, & Gambar keluarga Sheikh Muszaphar








Masam sebab x dapat mam ice cream tu ke?? hehehe


Aidil Adha

Waktu bercuti di Maldives





Gambar terbaru yang dah Botak..Cute kan?
Senyum.. X perlu kata apa-apa



Recent Visitors

Followers

Visitors

Page Views