19 August 2014

Renew Lesen Memandu Malaysia yang Baru di Pejabat Pos

Assalamualaikum semua..

Esok lesen memanduku akan tamat. Jadi, saya mengambil kesempatan lunch hour hari ini untuk renew lesen memandu.. Untuk pengetahuan semua, lesen memandu kita dah berubah tau. Lesen memandu yang baru agak menyerupai mykad kita. 
 
Dokumen yang diperlukan semasa permohonan pembaharuan lesen memandu adalah kad pengenalan, lesen lama dan slip lesen (bagi pembaharuan kali pertama).

Masa kat kaunter tu, petugas pos tu hanya minta kad pengenalan je. Sebab nanti dia akan amik gambar pada ic untuk diletakkan pada lesen memandu baru kita. Masa saya buat tadi, tak sampai 10 minit, kad pon siap. Kejap je ;)

Kat Pejabat Pos 


My number. Nasib masa menunggu tak lama mana 



Dah siappp..
yang atas tu lesen lama, yang tengah lesen baru buat tadi, yang bawah sekali kad pengenalan...
Sekian saja untuk post kali ini..

Tata XD

Untuk carian berkaitan JPJ, sila layari pautan berikut: Web site Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Malaysia

8 comments:

  1. Eeiiieiii lebah..t kene sengat t bru tau..hahahah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. besa kan lebah tu.. sebab bunga tu manis sgt. :P

      Delete
  2. Hi..dgr org cakap nk renew lesen p ke lesen full kena p JPJ ja?pjabat pos xleh..pening la

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak kompem, boleh tanya akak kaunter pos tu dulu sebelum ambik nombor.. hehe

      Delete
  3. Boleh ka renew lesen p ke lesen full kt pjabat pos? Dgr Depa dok cakap xleh..Stg penat ja tgu

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya boleh je.. saya renew haritu ok je. xdak masalah :)

      Delete
  4. Tak boleh renew p kt pjbt pos...kne gi jpj

    ReplyDelete
  5. Tak boleh renew p kt pjbt pos...kne gi jpj

    ReplyDelete

Recent Visitors

Followers

Visitors

Page Views