12 August 2011

Security untuk Account Facebook



Ha, sekarang ni kan da kcoh pasal godam2 kan. Godam ape aku pon x tahu la. Hahaha. Tapi kat sini nak post pasal cara-cara untuk bagi security kat akaun korang supaya nanti tak delah kena godam. InsyaAllah mujarab. Aku dapat info ni dari facebook member, siti nadirah. Hehe.

Facebook telah berubah sekali lagi tanpa pemberitahuan. Sila lihat pada URL anda (top box pada skrin anda). Jika anda lihat "http" atau hanya "www" dan bukannya "https", anda TIDAK mempunyai sesi yang selamat & boleh digodam.Pergi ke ---> Tetapan Akaun (Account Settings) ---> Keselamatan (Security) ---> (Secure Browsing) ---> klik Edit.Right kat kotak, klik Simpan

Mula-mula korang pergi kat account

Pastu klik kat account setting

Pastu klik kat security dan secure browsing.  Pastu klik edit dan tanda pada bahagian yang ada kotak tu. Pastu save.

Sebelum 
selepas

Hasilnya kat link korang tu akan ada https://www.facebook.com dan ada lambang kunci mangga di situ.

 Dah siap... so, InsyaAllah pasti account korang x digodam.. huhu. 

No comments:

Post a Comment

Recent Visitors

Followers

Visitors

Page Views