03 November 2010

Pernah nampak mereka? Laporkan segera!

Entry kali ni aku paparkan beberapa kes orang hilang kat Malaysia, boleh dikatakan terbaru lah.. Jadi kalau sesiapa yang pernah ternampak, terlihat, berkomunikasi atau sebagainya dengan mereka, laporka segera kepada pihak polis.


Aku ambik dari facebook PolisDirajaMalaysia 


"Individu-individu yang dipaparkan telah dilaporkan hilang. Sekiranya mempunyai sebarang maklumat mengenai mereka, hubungi Balai Polis yang berhampiran atau hubungi Bahagian Hal Ehwal Awam, Ibu Pejabat Polis Bukit Aman. Tel : 03-22668307."


Nama : Jacinta Liyana Bte Ahmad Lutfi
Umur : 25 thn
Alamat : Chukai ,Kemaman , Terengganu 
Tarikh Hilang : 21/09/2010
Tarikh Repot : 26/09/2010
___________________________________________________________________________________


Nama : Sulambi Bin Kindaan
Umur : 80 thn
Alamat : Kampong Talungan ,Telipok
Tarikh Hilang : 20/09/2010
Tarikh Repot : 21/09/2010 
____________________________________________________________________________________


Nama : Yeap Leong Chye
Umur : 55 thn
Alamat : Taman Ungku Tun Aminah ,Skudai ,Johor
Tarikh Hilang : 19/09/2010
Tarikh Repot : 23/09/2010 
____________________________________________________________________________________






Nama :Priscilla Paul Parak
Umur : 28 thn
Alamat : RH Muna Pengelayan, Baram
Tarikh Hilang : 15/08/2010
Tarikh Repot : 16/08/2010

___________________________________________________________________________________






Nama : Aitti Asyikin Bte Ahmad
Umur : 16 thn
Alamat : Kampung Batu Putih ,Batu 7,Jalan Airport ,Sandakan Sabah
Tarikh Hilang : 05/09//2010
Tarikh Repot : 06/09/2010 

____________________________________________________________________________________






Nama : Dorrie Anak James
Umur : 15 thn
Alamat : Jalan Lai Chee, Sibu,Sarawak
Tarikh Hilang : 04/09/2010
Tarikh Repot : 05/09/2010

____________________________________________________________________________________






Nama : Roimah bt. Nasri
Umur : 41 thn
Alamat : Kuartes Kerajaan Division Bt. Sandakan, Sabah
Tarikh Hilang : 29/06/2010
Tarikh Repot : 05/07/2010

____________________________________________________________________________________






Nama : Julita Bte. Sandigo
Umur : 36 thn
Alamat : Kampong Numbak, Menggatal, Kota Kinabalu, Sabah
Tarikh Hilang : 04/09/2010
Tarikh Repot : 12/09/2010

____________________________________________________________________________________






Nama : Nurul Isma Binti Aziz
Umur : 22 thn
Alamat : Kampong Gondang ,Kemubu , Kok Lanas ,Kota Bharu Kelantan
Tarikh Hilang : 19/09/2010
Tarikh Repot : 24/09/2010

____________________________________________________________________________________






Nama : Mohd Yunos Bin Ismail
Umur : 28 thn
Alamat : Taman Desa Vista , Sepang
Tarikh Hilang : 05/07/2010
Tarikh Repot : 18/07/2010

____________________________________________________________________________________






Nama : Norfadziatul Amiera Bt.Huzailan
Umur : 14 thn
Alamat : Taman Paya Rumput ,Masjid Tanah , Melaka
Tarikh Hilang : 13/09/2010
Tarikh Repot : 15/09/2010 

____________________________________________________________________________________






Nama : Nur Syarmiella Bte Yaacob
Umur : 16 thn
Alamat : Labok, Machang, Kelantan
Tarikh Hilang : 26/08/2010
Tarikh Repot : 26/08/2010 

____________________________________________________________________________________






Nama : Nurul Mujahidah Binti Matusop
Umur : 16 thn
Alamat : Kampong Belipat Baru ,Jalan Kuala Lawas ,Lawas,Sarawak
Tarikh Hilang : 12/09/2010
Tarikh Repot : 13/09/2010 

_____________________________________________________________________________________






Nama : Jugah ak Kidau
Umur : 17 thn
Alamat : Sibujaya, Sibu, Sarawak
Tarikh Hilang : 19/07/2010
Tarikh Repot : 19/07/2010 
_____________________________________________________________________________________



Nama : Kunju Marakair Bin Mohamed
Umur : 50 thn
Alamat : Kampung Baru Sg. Redan, Ulu Tiram Johor
Tarikh Hilang : 09/09/2010
Tarikh Repot : 11/09/2010

____________________________________________________________________________________


Yang bawah ni adalah pasangan adik-beradik rasanya sebab alamat dan nama bapak mereka sama. 





Nama : Nasrat Zarah Bte. Gulam
Umur : 2 thn
Alamat : Kampong Numbak, Menggatal, Kota Kinabalu, Sabah
Tarikh Hilang : 04/09/2010
Tarikh Repot : 12/09/2010



Nama : Imran Khan Gulam
Umur : 3 thn
Alamat : Kampong Numbak, Menggatal, Kota Kinabalu, Sabah
Tarikh Hilang : 04/09/2010
Tarikh Repot : 12/09/2010
_____________________________________________________________________________________



Nama : Lee Xin Ru
Umur : 2 thn
Tarikh Hilang : 21 September 2010

Pada 21/9/10 jam lebih kurang 2.30 ptg mangsa telah keluar rumah bersama kakak bekas menantu dengan menaiki m/teksi No. Pendaftaran dan jenis tidak tahu warna merah/putih. Semasa dibawa lari mangsa memakai t-shirt putih, bertali oren dan seluar pendek berwarna biru muda serta mempunyai tanda hitam sejak lahir dikelopak mata bahagian sebelah kanan, berkulit sawo matang.

Jika anda mempunyai maklumat mengenai kanak-kanak ini, sila hubungi Insp. Haroza binti Pandi di talian 
019-8793776 atau Ibupejabat Polis Daerah Raub, Pahang di talian 09-3552222. 
_____________________________________________________________________________________

P/s: yang kanak-kanak hilang ni, maybe sebab dicuri @ dikidnap orang. Tapi kalau yang remaja perempuan ni, selalunya mereka lari ikut teman lelaki. huhu. Tapi x semua macam tu kan. Harap-harap orang2 yang hilang ni akan dapat dijumpai. 

Kepada mereka yang melarikan orang, ingatlah..kalaulah mereka atau ahli keluarga mereka yang dilarikan. Ape perasaan???

And kepada mereka yang sengaja melarikan diri atau mengikut teman/teman lelaki, cubalah bayangkan apa perasaan ahli keluarga yang berasa sangat risau dengan tindakan bodoh korang tu... Sengaja cari nahas tu..

okay, sekian.. 


No comments:

Post a Comment

Recent Visitors

Followers

Visitors

Page Views