27 November 2009

Jennifer's Body sgt mendebarkan!!!

hai..hurm, actualy, aku baru tgk movie ni pagi td..ats hasil kesabaranku mendownloadnya, maka dapatlah aku menontonnya pagi td...hehe. korang da tgk lom? btw, da lame da kluar, tp biasela..aku xde masa sgt nk g tgk2 wyg kt 1B..so, time cuti ni aku manfaatkan masa melayari internet..senang skit, xpyh nk kuar, naik bus, g makan..tambang lg..huh, pokai la den kalo slalu cmtu kn..

k, berbalik pada crite ni..aku cter la skit ek..tp, mgkin xslengkap dlm movie..n mgkin jgk x sama cm ape yg korang paham..tp xpe, cm biase, suke hati saya la kn nk tulis ape..hehe..



cter die cmni:

Jennifer & Needy ni BFF sejak kecik smpai skg. tp beza dorang sorang lawa, sorang cm biase2 je.. kalo da BFF tu, tau2 jela..rapat gler n smpai kdg2 dorang ley spent masa same2 bbanding dgn bf sndri..ha, orait sgt2 tu! haha. then, c jen ajak needy g tgk konsert band kesayangn die. time tu tbe2 blaku kbakaran kt tmpt tu n rmai yg mati.. c jen ni mmg dr dlu da tgkp cintan ngn vokalis band tu..nama band tu Low Shoulder kalo x silap. N band ni konon2 slamatkan si jen dr kbakaran tu n tggl needy sensorang. band tu bwk jen masuk utan n rupe2nya dia nk wat ritual n korbankan c jen..tujuan die nk jd kaya, femes pnye band cm Maroon5..haha. die pon bunuh c jen.. tp, si jen ni ley idup balik.. sbb ade la masalah2 teknikal time ritual tu..(nnti korang tgk, korang tau la napa..haha) 

 

then, c jenn ni dah xmcm manusia biasa..dah jadi setan la kononnye..die akan mbunuh utk kekal cantik n hidup. kalo x minum darah, muke dia pucat gler n sgt2 xbemaya..so, dgn rupe paras menawan yg die ada, die goda la mamat2 yg mmg ada hati kt die tu n then bunuh die! huhuhu. pastu barula die cantik sesangat..(mmg cantik pon die ni). tau2 jela kalo b4 time nk bunuh tu, adala adegan2 18sx yg korang xley tonton dgn adik2 korang..huhuhu.>.<...


bile die da jadi evil ni, die xmudah mati..kalo luka parah pon, ley elok balik..bakar lidah pon xde effect..power wo wa ckp lu..kalo nk lompat2 dr tngkp tu, kacang rebus jek tu. ha, satu hari tu, die crita kt Needy semua yg blaku after kbakaran tu..n needy tkejut gler n criter kt bf die, Chip. Needy n Chip ni kapel bahagia wei.haha. n chip cm xcaye sgt ape yg awek die story tu.. kesian Needy sbb die je yg jd saksi time Jenn blumuran darah pas bunuh mangsa dia n ada bukti semua pasal jenn yg dia tu evil..


last2 bila da xde mamat dah si jenn nk korbankan, die g ngorat pakwe BFF sndri..n laki tu pon pcaya bila jenn ckp, needy ada skandal ngn bdk lain. jenn apa lg, amik ksempatan la kt si Chip (slalu laki yg wat cmni,..tp, ni tbalik lak..aduhh).. n then bjaya bunuh si chip. needy ni kire cm ada 6th sense la kt Jenn..die pon g cari bf die n jmpe la tmpt tu. time tu jen sdg leka mminum darah bf die. n dorang fighting kt ctu.. n needy smpt ckp ngn chip, chip nyesal sbb xcaye kt awek sndri..then chip mati..



bile bf die da mati, apalagi, hangin la si needy..yela, cm xde mamat lain jenn nk serang kn..die pon g umh jenn n lawan2 dan bjaya bunuh si jenn sbb b4 dis die ada search maklumat pasal ritual yg mangsa dia jd evil..ha, jenn pon mati....cun2 die dpt bunuh bff sndri, mak si jenn masuk bilik tu..n kantoi la needy sbb bunuh jen..time tu agk sedeyh la sbb xda bukti nk bgtau sesapa yg jenn ni bukan manusia dah.. time jenn lapar ngn darah, die jd evil. tp time die kenyang ngn benda tu, xde apa2 yg blaku..dia baik je, xserang2 org lain..

needy kena jailed n die bjaya larikan diri n nk g bunuh geng2 band tu balik..huhuhu(xsure sgt la plak)
kesimpulannya, cter ni mmg mendebarkan jiwa raga aku..lebih2 lg time jenn membunuh..huhuuhu.
begitula cerita dari saya...
tenkiut..;)

6 comments:

  1. bgus ar summary akma..tp scene dlm cite tu agak banyk yang tergantung bg aku...
    time jennifer selamat dr kebakaran tu..nape dia terpukau je..? padahal laki tu x wat pape pun..
    mcm mane band tu buke keluar dgn rilek? org lain siap mati dgn kejam lg..
    care jennifer mati pun mcm pelik je..rantai putus je setan tu terus mcm ilang..
    despite weaknesses muvi tu..
    megan fox mmg hot..
    kalo aku dlm muvi tu mmg aku 1st kne mkn..haha

    ReplyDelete
  2. bgus? xdela..tu pun cm lintang pukang jek..
    mgkin time die tselamat dr kbakaran tu, sbb tgh2 syok mnikmati musik n muke vokalis tu, then suddenly tbakar..tkejut la kot..n bile tselamat, die stil tkejut, wlaupun mamat yg die minat tu dpn mata..huhu. agknyela..
    maybe band tu yg sabotaj..die yg rancang kot (ni pon aku agak jela) haha
    erm, yg bab rantai tu pelik sket..aku pon xde idea..hehe
    ha'ah, hot gler! haha
    ko jgn nk prasan la 1st yg kena mkn...cermin dlu muke tu..ekekekek
    even aku xtau ko ni sape..>.<

    ReplyDelete
  3. bgus2...x yah sesusah aku mo tgk mende tu..hahaha... \(^o^)/
    aku x suka tgk cte yg bedebar-debar nie!..hahaha..

    ReplyDelete
  4. Tqah, ko dgr sinopsis aku jela k...;p
    haha
    tp best wo~

    ReplyDelete
  5. baru je hbis download smlm...tp blm cdg nk tgk bler

    ReplyDelete
  6. cton, bahaya wo kalo ko nk tgk..
    huhu
    >.<

    ReplyDelete

Recent Visitors

Followers

Visitors

Page Views